imatges de PNG gratuïtesTour de França
Tour de França

El Tour de França és una cursa ciclista anual amb bicicleta masculina que es celebra principalment a França, i que també passa ocasionalment per països propers. Igual que la resta de Grand Tours (el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya), consta de 21 etapes durant 23 dies al llarg de 23 dies. Ha estat descrita com "la cursa de bicicletes més prestigiosa i més difícil del món".

La cursa es va organitzar per primera vegada el 1903 per augmentar les vendes del diari L'Auto i actualment està dirigida per Amaury Sport Organisation. La cursa se celebra anualment des de la seva primera edició el 1903, excepte quan es va aturar per a les dues guerres mundials. A mesura que el Tour va guanyar protagonisme i popularitat, la carrera es va allargar i el seu abast va començar a estendre-se per tot el món. La participació es va expandir des d’un camp principalment francès, ja que genets de tot el món van començar a participar a la cursa cada any. El Tour és un esdeveniment d’UCI World Tour, cosa que significa que els equips que competeixen a la prova són majoritàriament UCI WorldTeams, a excepció dels equips que conviden els organitzadors. S'ha convertit en "l'esdeveniment esportiu anual més gran del món". Entre els anys 1984 i 2009. es va celebrar un Tour de França femení amb diferents noms. Des del 2014, el curs de Le Tour de France es fa per a dones en format d'un o dos dies durant la cursa masculina.

Tradicionalment, la cursa se celebra principalment al mes de juliol. Si bé el recorregut canvia cada any, el format de la cursa es manté igual amb l’aparició de proves de temps, el pas per les cadenes de muntanya dels Pirineus i els Alps i l’arribada als Camps-Élysées de París. Les edicions modernes del Tour de França consten de 21 segments (etapes) durant un llarg de 23 dies i cobreixen uns 3.500 quilòmetres (2.200 mi). La cursa alterna entre els circuits en sentit horari i antihorari de França.

Generalment hi ha entre 20 i 22 equips, amb vuit pilots en cadascun. Totes les etapes estan programades fins a la meta; els temps dels pilots es complementen amb els temps anteriors. El pilot amb menys temps acumulats d’acabament és el líder de la cursa i porta el jersei groc. Si bé la classificació general guanya més l'atenció, hi ha altres concursos celebrats dins del Tour: la classificació de punts per als velocistes, la classificació de muntanya per als escaladors, la classificació de joves pilots per a menors de 26 anys i la classificació per equips, basada en els tres primers arribats de cada equip de cada etapa. Assolir una victòria per etapes també proporciona prestigi, sovint aconseguit per un especialista en velocitat de ciclisme d’un equip o un motor que participa en una escapada.

En aquest clipart podeu descarregar imatges PNG gratuïtes: logotip de Tour de France, imatges PNG per descàrrega gratuïta