gratis download PNG-billeder :Tour de France
Tour de France

Tour de France er et årligt mænds multipelcykel race primært afholdt i Frankrig, mens den også lejlighedsvis passerer gennem nærliggende lande. Som de andre Grand Tours (Giro d'Italia og Vuelta a España) består den af ​​21 dage lange etaper i løbet af 23 dage. Det er blevet beskrevet som "verdens mest prestigefyldte og sværeste cykelløb".

Løbet blev først arrangeret i 1903 for at øge salget for avisen L'Auto og køres i øjeblikket af Amaury Sport Organization. Løbet er blevet afholdt årligt siden sin første udgave i 1903 undtagen da det blev stoppet for de to verdenskrig. Efterhånden som Touren fik prominens og popularitet, blev løbet forlænget, og dets rækkevidde begyndte at strække sig rundt om i verden. Deltagelsen udvides fra et primært fransk felt, da ryttere fra hele verden begyndte at deltage i løbet hvert år. Turnéen er en UCI World Tour-begivenhed, hvilket betyder, at de hold, der konkurrerer i løbet, for det meste er UCI WorldTeams, med undtagelse af de hold, som arrangørerne inviterer. Det er blevet "verdens største årlige sportsbegivenhed." En Tour de France for kvinder blev afholdt under forskellige navne mellem 1984 og 2009. Siden 2014 afholdes La Course af Le Tour de France for kvinder i et- eller to-dages format under herrenes løb.

Traditionelt afholdes løbet primært i juli måned. Mens ruten ændres hvert år, forbliver raceformet det samme med udseendet af tidsforsøg, passagen gennem bjergkæderne i Pyrenæerne og Alperne og finish på Champs-Élysées i Paris. De moderne udgaver af Tour de France består af 21 dages lange segmenter (etaper) over en 23-dages periode og dækker ca. 3.500 kilometer (2.200 mi). Løbet skifter mellem med uret og mod uret i Frankrig.

Der er normalt mellem 20 og 22 hold, med otte ryttere i hver. Alle etaper er tidsbestemte til slutningen; rytternes tid er sammensat med deres tidligere scenetider. Rytteren med de laveste kumulative sluttider er lederen af ​​løbet og bærer den gule trøje. Mens den generelle klassifikation giver mest opmærksomhed, er der andre konkurrencer, der afholdes i Touren: pointklassificeringen for sprinterne, bjergklassifikationen for klatrerne, ung rytterklassifikation for ryttere under 26 år, og holdklassificeringen, baseret på de første tre slutere fra hvert hold på hver fase. At opnå en etappesejr giver også prestige, der ofte opnås af et holds cykelsprinter-specialist eller en rytter, der deltager i en udbryder.

I denne clipart kan du downloade gratis PNG-billeder: Tour de France-logo PNG-billeder gratis download